Get Adobe Flash player

Articole

Stirea Zilei

User Rating:  / 21
PoorBest 

În ajunul sărbătorii profesionale, bibliotecarii din raionul Soroca au participat la o festivitate dedicată Zilei Bibliotecarului în Republica Moldova. Pentru activitatea sîrguinciosă, pentru promovarea cărții și a lecturii, bibliotecarii au fost decernați cu premii și cu diplome de către Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a consiliului raionul Soroca și a secției cultură și turism și din partea sindicatelor.

În raionul Soroca sunt 58 de biblioteci, în care activează 76 de bibliotecari. În Republica Moldova, Ziua Bibliotecarului, este sărbătorită pe 23 aprilie și este instituită în semn de recunoaștere a rolului pe care îl au bibliotecarii în societatea bazată pe cunoaștere.

La data de 18 aprilie, la Soroca a fost inaugurat Sectorul de poliție nr.1. Acesta a fost dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând astfel, tuturor cetățenilor acces liber și transparent la servicii polițienești de calitate. În cadrul Sectorului de poliție nr.1 Soroca activează 23 de polițiști, care deservesc cetățeni din ȘASE primării, ce cuprind nouă localități ale raionului.

Deschiderea Sectorului de poliție nr.1 Soroca, face parte din strategia de dezvoltare a poliției. În acest an în raionul Soroca urmează să fie deschis încă un sector de poliție în satul Slobozia Cremene. Pînă acum în țară au fost deschise 5 astfel de sectoare de poliție.

Prestatorii de servicii internet, televiziune și supraveghere video din municipiul Soroca au participat în cadrul proiectului ,,O cafea cu Primarul,,. Aici cei prezenți au discutat despre posibilităților de instalare a camerelor video în locurile publice și de agrement, în scopul prevenirii și reducerii cazurilor de vandalism cât și asigurării unui climat de siguranță a locuitorilor. Victor Său, primarul municipiului a specificat că la moment în toate parcurile din oraș sunt deja instalate camere video, iar ulterior urmează ca acestea să fie instalate și la toate intrările în oraș.

Potrivit autorităților odată cu instalarea camerelor video în mai multe sectoare din municipiu, primăria va instala și plăcuțe de atenționare – supraveghere video.

Salvatorii şi pompierii din cadrul DSE Soroca au marcat sărbătoarea profesională "Ziua Salvatorului". Cu acest prilej în cadrul unul eveniment festiv mai mulți angajați au fost decoraţi cu grade speciale și insigne din partea inspectoratul general pentru situații de urgență şi cu diplome de onoare de către consiliul raional și primăria mun.Soroca.

Salvatorii spun că sunt dotați cu tot necesarul pentru intervenţii în caz de declanşare a situaţiilor excepţionale. Pe parcursul anului 2018 în cadrul DSE Soroca sau înregistrat 123 incendii. Iar în total în cadrul DSE Soroca subunităţile salvatori şi pompieri ( Soroca, Drochia, Floreşti) au efectuat peste 1120 de intervenţii. În cadrul DSE Soroca activează circa 120 de angajați. Ziua Salvatorului este marcată în Republica Moldova tradiţional în data de 5 aprilie.

Romii din Soroca au sărbătorit Ziua Internațională a Romilor. Evenimentul a avut loc în centrul orașului, pe Piața Libertății. De la mic la mare romii s-au adunat, au cântat și au dansat, totodată ei fiind felicitați și de către autorități.

Ziua a fost declarată oficial în 1990, în Polonia, la cel de-al patrulea Congres Mondial al Uniunii Internaționale a Romilor, în onoarea primei mari întâlniri internaționale a reprezentanților romilor din 7-12 aprilie 1971 în Londra.

La mai bine de o lună după alegeri, oamenii sunt și mai dezămăgiți de situația politică din țară. Ei spun că au sperat ca după alegeri, parlamentarii să ajungă la un numitor comun și să lucreze pentru binele poporului, însă situația e total inversă.

Pe de altă parte, oamenii spun că s-au săturat de alegeri și nu vor anticipate, deoarece acestea se vor petrece tot pe umărul cetățenilor.Amintim că în actualul Parlament au acces patru partide : PSRM, care a obținut 35 de mandate de deputat; PDM, cu 30 de mandate, blocul ACUM, cu 26 de mandate și Partidul ȘOR, care a obținut șapte mandate.

Salubrizarea sectoarelor de pădure cu risc sporit de poluare cu deşeuri, menţinerea ordinii sanitare satisfăcătoare şi asigurarea unui aspect „curat şi îngrijit” al pădurilor, sunt printre activităţile planificate de Întreprinderea pentru Silvicultură Soroca în cadrul Campaniei „O pădure merită să fie cunoscută – curată şi îngrijită”. În acest context Ocolul Silvic Șolcani a desfășurat acțiuni de salubrizare și de regenerare a fondului forestier.

Acțiunile au loc în cadrul campaniei de salubrizare a fondului forestier „O pădure merită să fie cunoscută, curată şi îngrijită”.

Vizitatorii

Avem 66 vizitatori și niciun membru online