Get Adobe Flash player

Recomandări pe timp de caniculă

User Rating:  / 0
PoorBest 

Recomandări pe timp de caniculă

Pentru a preveni acutizarea maladiilor cronice, dar și pentru a evita insolațiile și alte efecte negative ale caniculei, Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău recomandă populației să limiteze durata plimbărilor între orele 10.00 și 18.00, să consume cât mai multă apă, dar și să poarte haine din fibre naturale și deschise la culoare, transmite IPN.

Adulții sunt atenționați să supravegheze în continuu copiii și niciodată să nu-i lase închiși în automobile, nici când cred că vor lipsi puțin timp.

O recomandare pe vreme caniculară este să se renunțe la consumul băuturilor alcoolice, inclusiv a berii, dar și a băuturilor cu cofeină. E necesar să se limiteze utilizarea aparatelor electrocasnice și a luminii artificiale.

Angajatorilor li se recomandă să le ofere angajaților 1-2,5 litri de apă pentru fiecare și să le asigure pauze de 2-6 ore când temperaturile în mediul ocupațional nu pot fi reduse până la cele confortabile. Dacă temperaturile depășesc 28 de grade Celsius, activitatea este interzisă, cu excepția serviciilor de urgență.

Centrul de Sănătate Publică vine cu recomandări și pentru administrația publică locală. Sugestia este să instaleze puncte de distribuire gratuită a apei potabile și de acordare a primului ajutor în locurile publice aglomerate. Temporar se va interzice organizarea oricăror activități sub cerul liber între orele 10.00 și 18.00.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă valabil până la data de 1 iulie. În această perioadă maximele termice vor urca până la +37 de grade Celsius. 

SURSA: http://www.ipn.md 

>

Vizitatorii

Avem 101 vizitatori și niciun membru online