Get Adobe Flash player

„Igor Dodon și Vlad Plahotniuc au fost împreună când s-au anunțat rezultatele alegerilor prezidențiale"

User Rating:  / 0
PoorBest 

 

Картинки по запросу IDIS Viitorul, Igor Munteanu image

 

Liderul PD, Vlad Plahotniuc si candidatul PSRM la prezidențiale, actualul președinte, Igor Dodon, au fost împreună în momentul în care s-au anunțat rezultatele scrutinului prezidențial din 2016. Declarațiile au fost făcute de director IDIS Viitorul, Igor Munteanu în cadrul emisiunii INPROFUNZIME de la ProTV.

„O să încep cu o surpriză pentru voi. Exact în ultima zi de alegeri domnul Dodon a avut o convorbire cu preşedintele Poroşenko, care l-a felicitat cu rezultatele obţinute şi care i-a pus nişte condiţii cu privire la situaţia în care ar putea să viziteze Ucraina, pentru că aceste condiţii erau determinate de un discurs al lui Dodon în campania electorală şi care nu erau acceptabile pentru Ucraina. Şi cel mai interesant lucru este cine i-a transmis receptorul candidatului Dodon, care încă nu era preşedinte atunci. Deci această întrebare valorează multe milioane şi, evident, că de la persoana care i-a transmis telefonul să vorbească cu preşedintele Poroşenko porneşte toată aceasta. Evident că acea persoană era liderul PD şi de la asta pornim, respectiv scenografia care se întâmplă în viaţa politică din RM a creat nişte piese foarte interesante pentru ca să avem iluzia că PSRM este opusul PD şi în acest fel s-a divizat oarecum scena politică. În realitate, evident că PD şi PSRM sunt într-o anumită coordonare, deşi se urăsc, se şi iubesc în acelasi timp şi au probabil anumite momente în care îşi coordonează foarte bine activităţile”, a declarat Munteanu, în cadrul emisiunii În Profunzime, la Pro TV.


El nu a precizat însă unde a avut loc întâlnirea şi nici ce condiţii i-a înaintat Petro Poroşenko lui Igor Dodon pentru a vizita Ucraina.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, directorul biroului Radio Europa Liberă Chişinău, Vasile Botnaru, a declarat că nu se aşteaptă ca Igor Dodon să comenteze curând afirmaţiile făcute de Igor Munteanu.

„Dodon nu o să vorbească până când n-o să-i convină lui Plahotniuc asta. Lui Plahotniuc nu-i convine acum să divulge existenţa acestor aranjamente, ajustări şi sincronizări”, a spus jurnalistul.

Vizitatorii

Avem 82 vizitatori și niciun membru online