Get Adobe Flash player

Maia Sandu reacționează la protestul organizat de simpatizanții Partidului Șor

User Rating:  / 0
PoorBest 
Președinta Partidului Acțiune şi Solidaritate, Maia Sandu, susține că a urmărit cu tristețe oamenii, în mare majoritate bătrâni, veniți sâmbătă, 20 ianuarie, la sediul PAS să someze formațiunea să nu-l mai critice pe Ilan Șor și să nu mai ceară justiției pedepsirea lui. „Protestatarii cereau să nu fie ponegrită imaginea lui Șor. Nu ai ce ponegri la un individ implicat în furtul miliardului și în coruperea oamenilor, profitând de sărăcia lor”, a declarat Maia Sandu, citată de IPN.


Politiciana a distribuit pe Facebook un audio intitulat „Șor fură miliardul, iar apoi plătește oameni sărmani să vină să-l apere”, în care o persoană ar povesti cum au fost organizați şi plătiți participanții la protest.  „În înregistrarea video, auzeam cum oamenii veniți astăzi se plângeau că au pensii foarte mici, că prețurile sunt foarte mari, că viața este foarte dificilă în Moldova. Din păcate, este adevărat. Cu părere de rău, această stare gravă de lucruri din țară și necazul acestor oameni au fost cauzate anume de Șor, Plahotniuc și alții ca ei, care au furat și au spălat miliarde, care trăiesc în bogăție pe seama acestor oameni, iar acum își bat joc de ei, plătindu-le câteva sute de lei pentru a veni pe frig să le facă jocul”, menţionează Maia Sandu.

Lidera PAS afirmă că formațiunea nu se va opri în a cere justiție și pedepsirea celor vinovați, inclusiv a lui Șor. „Noi vrem oamenii să trăiască demn și pentru asta vom depune toate eforturile”, mai spune lidera PAS.

Membri și simpatizanți ai Partidului Politic „Șor” au organizat sâmbătă o acțiune de protest la sediul PAS, cerându-i Maiei Sandu să îl lase în pace pe liderul lor, primarul de Orhei Ilan Șor. În opinia membrilor Partidului „Șor”, și Maia Sandu trebuie trasă la răspundere pentru ilegalitățile comise pe timpul când era ministru al educației, și anume pentru faptul că au fost închise mai multe școli, iar mii de elevi au fost nevoiți să meargă să învețe la distanțe mari de unde locuiesc. Protestul este organizat după ce la începutul săptămânii curente, membri și simpatizanți ai PAS au cerut Judecătoriei municipiului Chișinău traducerea urgentă a dosarului Şor, transmiterea acestuia Curții de Apel și condamnarea lui Ilan Şor pentru implicare în furtul miliardului. Între timp, presa a scris că dosarul a fost tradus și transmis Curții de Apel.

Vizitatorii

Avem 193 vizitatori și niciun membru online