Get Adobe Flash player

Un copil de 5 luni a murit răpus de gripă

User Rating:  / 0
PoorBest 

 

 


Un copil de cinci luni din raionul Fălești a decedat zilele trecute fiind diagnosticat cu gripă de tip B, pneumonie bilaterală, dar și meningoencefalita de etiologie neprecizată, posibil virală. Copilul diagnosticat și cu septicemie a suferit șoc toxico-infecţios. Acesta nu a fost vaccinat împotriva gripei sezoniere, transmite IPN.

Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că situația epidemiologică prin gripă este la nivel scăzut. În săptămâna 9-15 aprilie, au fost raportate 955 de cazuri noi de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, ceea ce reprezintă o descreștere cu 7,8 % în comparație cu săptămâna trecută și o creștere a numărului de cazuri cu 8,6 % în raport cu aceeași perioadă a sezonului precedent. În săptămâna nominalizată au fost înregistrate 22 de cazuri de gripă.

În laboratorul Infecții Virale, din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost investigate 20 de probe la prezența virusurilor gripale și non-gripale. Opt probe au fost pozitive la prezența virusului gripal de tip B, patru la prezența virusului gripal de tip A(H1N1)pdm09 și patru probe pozitive la prezența virusurilor non-gripale.

În sezonul gripal curent, au fost înregistrate șase cazuri de deces, inclusiv cazul copilului de cinci luni. Printre victimele gripei se numără trei femei, un bărbat și un adolescent.

Vizitatorii

Avem 56 vizitatori și niciun membru online