Get Adobe Flash player

Cuvint si Suflet

Ierodiaconul Siluan de la Muntele Athos la emisiunea ”Cuvînt şi Suflet”

User Rating:  / 0

Muntele Athos este leagănul ortodoxiei, Grădina Maicii Domnului în care şi astăzi se fac minuni, iar rugăciunile pentru noi, oamenii, nu mai contenesc. Multe ţări ortodoxe din lume îşi au mănăstirile lor pe acest Sfînt Munte şi tara noastră se numără printre ele. În rîndul celor circa 1500 de monahi care vieţuiesc aici sunt şi călugări din Republica Moldova, cu unul din ei vom face cunoştinţă în cadrul emisiunii de astăzi.

Get Adobe Flash player

Discuta tema pe forum

Preotul – cel de ieri şi de astăzi . Vizita in s Nemereuca la preotul Teodor Loghin

User Rating:  / 0

Zilnic ne asaltează ştiri cu scandaluri din viaţa preoţilor, a relaţilor Bisericii. Se vrea cu tot dinadinsul să se discrediteze imaginea Bisericii şi, implicit, a preotului. Se încearcă a se afirma drept principiu general ceea ce este, de fapt, un caz izolat. Cu alte cuvinte, vrea să spună celor creduli: acesta este preotul, aceasta este Biserica; nici vorba de sfinţenie şi, prin urmare, nu are dreptul la cuvânt. Iar o Biserică fără cuvânt este redusă la tăcere. Cine este preotul? Care este rolul lui în comunitatea creştină? Avem noi dreptul sau nu să ne implicăm în activitatea preotului la aceste şi alte întrebări vom afla răspunsul în cadrul emisiunii de astăzi de la preotul Tedor Loghin, parohuol bisericii din satul Nimereuca.

Postul Adormirii Maicii Domnului

User Rating:  / 1

Postul Adormirii Maicii Domnului inseamna infranare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. Daca ne tinem departe de anumite mancaruri, sa ne tinem departe si de pacate. Sa nu ne intristam ca pierdem satisfactia pe care ne-o aduce hrana cea“dulce”, caci prin retinerea de la ea vom fi partasi unor daruri care ne fac mostenitori ai Imparatiei lui Dumnezeu.

Rugăciunea.Cum să ne rugăm eficient?

User Rating:  / 0

Ce este rugăciunea? Cîte feluri de rugăciune sunt? Ce înseamnă rugăciune lăuntrică şi cea exterioară? Cît de des trebuie să ne rugăm? Care este cea mai importantă rugăciune? Care rugăciuni obligatoriu trebuie să le cunoască creştinul? Care este efectul rugăciunii asupra omului? Unii spun că m-am rugat dar Dumnezeu nu me-a auzit rugăciunea de ce ? Cum trebuie să ne rugăm?

 

Cum sa educam copiii?

User Rating:  / 0

 

Astăzi mai mult ca orcînd se pune problema educaţiei tinerei generaţii în conformitate cu valorile ortodoxiei, moştenite din stramoşi. Se dă o luptă decivă pentru sufletele copiilor, prin aceste vase fragile, în preajma cărora se îmbulzesc subcultura, tot felul de confesii, faţetele noilor tehnilogii informaţionale şi numai Dumnezeu aşteaptă îngăduitor să i se deschidă, cum trebiue să ne educăm copiii? Răspunsul la această întrebare îl vom afla din cadrul emisiunii de astăzi de la preotul Anton Mironov parohul bisericii din satul Dubna.

 

Vizitatorii

Avem 58 vizitatori și niciun membru online