Get Adobe Flash player

RAPORTUL DE ACTIVITATE A PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI SOROCA PENTRU ANUL 2017

User Rating

Primarul municipiului Soroca Victor Său a prezentat raportul activității primăriei pentru anul 2017. În cadrul ședinței au fost prezenți reprezentanți ai mai multor instituți publice, consilieri, dar și cetățeni. Aici primarul orașului a făcut referire la bugetul municipiului Soroca, venituri și cheltuieli. Totodată, Victor Său a specificat domeniile care au fost susținute de primărie pe parcursul anului 2017. Primarul a vorbit celor prezenți și despre activitatea întreprinderilor municipale, realizările care s-au reușit pe parcursul anului trecut dar și problemele care nu s-a reușit să fie rezolvate. După ce a fost prezentat raportul activității primăriei, cei prezenți au adresat întrebări și propuneri. Care au fost acele punctae care nu le-ați reușit?-Autoritatea locală este executorul tuturor deciziilor adoptate de consiliul municipal, noi am îndeplinit bugetul la 106%. Unica ce nu s-a reușit modificarea la bugetul local pentru alocarea a 700 de mii pentru grădinița nr.6, nu a fost posibil de îndeplinit deoarece este o procedură de lungă durată. –Din ce surse sunt alocările pentru deplasări? Este decizia consiliului municipal pentru alocarea surselor financiare, însă cheltuielile de cazare și le-a asumat consiliul municipal Buzău, noi am achitat doat transportul, iar la Suceava s-a achitat parțial. Raportul de activitate a primăriei municipiului Soroca pentru anul 2017, a mai inclus cheltuielile oentru diverse domenii, educație, activități sportive, activități în domeniul tineretului, susținerea familiilor defavorizate și a bătrânilor, dar și cele mai stringente problem cum ar fi stațua de epurare, reparația drumurilor șia trotuarelor.

.

Raportul integral vodeo.

.

ACȚIUNE SOCIALĂ, SOROCENII VOR DĂRUI O RĂSTIGNIRE MĂNĂSTIRII PUTNA

User Rating

În câteva luni la Mănăstirea Putna din România va fi instalată o răstignire, care va fi o donație din partea sorocenilor. Inițiativa aparține primarului municipiului Soroca, Victor Său, iar lucrarea va fi executată de meșterii cioplitori în piatră, de la Cosăuți. În cadrul unei întruniri a autorităților cu meșterii, fețele bisericești și arhitectul orașului, au fost discutate condițiile și termenul de executare a lucrării. Mai mult, acțiunea este una socială și fiecare doritor poate participa cu o donație pentru a contribui la realizarea lucrării, menționază primarul municipiului Soroca

.

ALTERNATIVE PENTRU SIGURANȚA COPILULUI TĂU

User Rating

În cadrul unui eveniment care a avut loc pe 13 februarie, reprezentanții instituțiilor de învățământ, angajații Inspectoratelor de poliție, părinți și primari din raioanelor Drochia, Soroca şi Rîşcani au fost familiarizați cu una din bunele practici din statele europene, unde membrii comunității, bazați pe responsabilitate civică și principii de voluntariat, se implică și desfășoară activități pentru siguranța copiilor atunci când se află în stradă. Inspectoratul General al Poliției a lansat prima acțiune în cadrul proiectului de inițiativă „Alternative pentru siguranța copilului tău” , „Bunicii grijulii” și îndeamnă membrii societății să facă voluntariat în vederea asigurării securității copiilor la intersecții și în trafic.

.

CREȘTINII ORTODOCȘI AU INTRAT ÎN POSTUL PAȘTELUI

User Rating

Creștinii ortodocși au intrat în postul Paștelui. Aceștia ar urma să se abțină de la consumul de carne, brânză și ouă în următoarele 7 săptămâni. Totodată creștinii ar trebui să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. În perioada postului mare creștinii vor avea de două ori dezlegare la pește, de Bună Vestire și în Duminica Floriilor. Preoții spun că pe lângă abținerea de la bucate, este importantă și purificarea sufletului, adică rugăciunea și împărtășania.

.

SĂ O SUSȚINEM PE MĂDĂLINA ÎN CONTINUARE

User Rating

Acum câteva luni v-am prezentat într-un reportaj cazul Mădăline Bobeică, micuța care la vârsta de un an și patru luni,a fost diagnosticată cu retinoblastoma, boală care dacă nu este tratată urgent îi poate pune viața în pericol. Tratamentul medical complicat și foarte costisitor este făcut străinătate, într-o clinică din Elveția. Suma adunată a permis părinților Mădălinei să urmeze tratamentul conform cerințelor. Însă temerile păriților s-au adeverit și în urma unor investigații recente s-a constatat că unele din focarele mici au început să recidiveze, astfel, unele celulele tumorale au început să crească din nou, deaceea tratamentul trebuie continuat. Acum fetița a inceput un nou curs de chimioterapie intraarteriala combinata cu mai multe preparate. Procedura se face sub anestezie generala si toti speră ca la următoarele investigații rezultatele să fie din cele mai bune. Mădălina acum are nevoie de foarte multa rugăciune si ginduri bune, dar și de susținere financiară. Cei care doresc să susțină financiar familia Bobeică o pot face pe aceleași conturi deschise. Orice sumă contează.

.

Vizitatorii

We have 77 guests and no members online