Get Adobe Flash player

PÎNĂ LA FESTIVALUL MĂRULUI AU RĂMAS ZILE NUMĂRATE

User Rating

Autoritățile raionale, șefii de direcții și secții, dar și alți responsabili de pregătirile pentru desfășurarea festivalului mărului s-au întrunit în ultima ședință, unde au discutat despre planul de activităti, și ultimele pregătiri. Primul subiect inițiat de președintele raionului a fost cel cu privire la lucrările de instalare a pavajului din preajma cetății Soroca.

După ce s-au deplasat în preajma Cetății, participanții au analizat teritoriul și au discutat despre amplsarea scenei, expozițiilor producătorilor agricoli, și amenajarea intrării. Cât privește lucrările de pavare a teritoriul din preajma cetății, va fi finisată porțiunea din fața fortăreței, susține primarul mun. Soroca, Victor Său.

VOLUNTARIAT ÎN BIBLIOTECĂ „LECTURĂM ȘI NE DISTRĂM – TIMPUL VESEL PETRECEM”

User Rating

Bibliotecari, voluntari și copiii dornici de lectură au participat recent la activitatea de totalizare a proiectului de voluntariat în bibliotecă „Lecturăm și ne distrăm – timpul vesel petrecem”, Programului pilot de voluntariat a presupus încadrarea voluntarilor timp de 3 luni, în activitățile bibliotecilor sorocene. Astfel, cinci filiale participante împreună cu voluntarii centrului Dacia au organizat diverse activități distractiv-educative pentru copii.

Proiectul a fost implimentat de Centrul de Documentare și Informare „M. Sadoveanu”, Secția Cultură și Turism, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Tineret „Dacia”.

VALENTINA JÎTARI –DOAMNA PĂDURAR

User Rating

De 5 ani Valentina jitari are una dintre cele mai interesante meserii. Femeia poate să tragă cu puşca, să taie lemne și să păzească o pădure întreagă. Profesia de pădurar a îndrăgit-o din copilărie Iar acum ştie orice colţişor şi vietate ce mişună prin pădurea de care are grijă. Niciodată nu i-a fost frică de animale, poate pare incredibil, dar acestea i-au devenit prieteni.. Ii placea sa calareasca si sa hoinareasca prin padure. Femeia are misiunea de a verifica zilnic peste 200 de hectare de pădure.

La data de 15 septembrie în Republica Moldova angajații ramurii silvice au sărbătorit "Ziua lucrătorului din silvicultură". La ocolul silvic din Soroca muncesc 58 de padurari.

MAGAZIN SOCIAL DESCHIS DE PARTIDUL ȘOR LA SOROCA

User Rating

Pensionarii din raionul Soroca, dar și alte categorii de persoane își vor face, de azi, cumpărăturile în magazinul social deschis de Partidul Șor în orașul Soroca. Magazinele sociale au fost create pentru a sprijini categoriile social-vulnerabile ale societății. De astfel, de servicii pot beneficia pensionarii, veteranii, persoanele cu nevoi speciale și nevoiașii.

Oamenii spun că au așteptat mult deschiderea acestui magazin la Soroca, pentru că astfel au posibilitatea să cumpere produse la prețuri mai mici.

INAUGURAREA BIROULUI ”BUNICII GRIJULII” LA SOROCA

User Rating

Cei mai grijulii bunici, au acum un birou al lor, deschis în incinta palatului de cultură Soroca. Acesta a fost inaugurat recent, în prezența președintelui raionului, Ghenadie Muntean, a angajaților inspectoratului de poliție, a bunicilor și elevilor și a șefului adjunct a Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

Șeful adjunct a Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a menționat că misiunea pensionarilor voluntari de a supraveghea elevii în timpul traversării străzii la trecerile de pietoni, este una nobilă și utilă, iar echipa bunicilor grijulii de la Soroca este una model, în implimentarea proiectului și colaborarea cu angajații poliției.

Vizitatorii

We have 65 guests and no members online