Get Adobe Flash player

ICOANA „MAICII DOMNULUI”, FĂCĂTOARE DE MINUNI, DE LA CHIȚCANI, A AJUNS LA SOROCA

User Rating

Icoana„Maicii Domnului ” de la Mănăstirea Noul Neamț, una din cele mai mari sfințenii ale ortodoxiei, a fost adusă la Soroca. Cu binecuvântarea Prea Sfințitului Ioan, episcopul Sorocii, icoana a fost expusă spre închinare creștinilor în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul Soroca Nouă. Această icoană a Maicii Domnului este considerată cea mai veche și mai frumoasă icoană din țara noastră și e cunoscută în toată lumea ca făcătoare de minuni.

Istoria Icoanei Maicii Domnului de la Noul Neamț a început cu peste 600 de ani, în urmă această icoană a întărit credința creștin-ortodoxă a conducătorilor, monahilor și a credincioșilor din țara noastră.Ea a fost comandată de către Sfântul Gherman în anul 665, fiind copie a icoanei Maicii Domnului ce se afla în Lida, din anul 35.

11 ANI DE LA DEFLAGRAȚIA PRODUSĂ ÎNTR-UN BLOC DE LOCUIT DIN SOROCA

User Rating

La 27 octombrie, se împlinesc 11 ani de la explozia care avut loc în orașul Soroca, în care și-au pierdut viaţa cinci persoane, printre care și un copil. Sorocenii nu uită această zi, la fel ca în fiecare an, cetățeni ai orașului, autorități, funcționari publici, medici și angajați ai DSE Soroca au depus flori la monumentul dedicat memoriei oamenilor care au decedat în deflagraţie.

În seara de 27 octombrie 2007, explozia a aruncat în aer trei etaje a blocului. La lucrările de salvare a persoanelor și deblocarea cadavrelor din ruine, au fost antrenaţi peste 50 de salvatori din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, care timp de trei zile în continuu au efectuat lucrări de căutare şi recuperare a celor decedaţi.

LUCRĂRILE PE FALEZA DIN PREAJMA CETĂȚII SE APROPIE DE SFÂRȘIT

User Rating

Lucrările pe faleza râului Nistru pe segmentul din preajma Cetăţii Soroca se apropie de sfârșit. Aici a fost instalat pavajul, Lucrări de reconstrucție au fost efectuate și la zidul de protecție de pe malul râului acesta fiind acoperit cu piatră, la moment se repară scările care duc spre Nistru și se pavează ultimele porțiuni.

Proiectul este realizat în parteneriat cu municipiul Buzău din România.

MAI MULTE STRĂZI DIN SOROCA REPARATE ÎN CADRUL PROGRAMULUI „DRUMURI BUNE PENTRU MOLDOVA”

User Rating

Mai multe străzi din municipiul Soroca sunt reparate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Guvernul Republicii Moldova a alocat zece milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din municipiu. Lucrările au demarat recent cu asfaltarea Pieții Libertății din centrul orașului, iar străzile care vor fi reparate sunt Poienelor, Rurală, Kogâlniceanu, Iachir, Malamud (cinematograful Dacia), Luceafărul, Mateevici și Viilor. Astăzi autoritățile raionale au efectuat o vizită de inspectare pe mai multe străzi din oraș pentru a vedea cum decurg lucrările.

În total în cadrul Programului „Drumuri bune pentru Moldova” pentru reabilitarea drumurilor regionale, locale, străzilor şi drumurilor comunale din raionul Soroca au fost alocate peste 58, 32 milioane lei.

A decedat după o beție cu amicii de pahar

User Rating

O beție s-a sfîrșit tragic pentru un bărbat din satul Racovăț, raionul./ Soroca, care a murit după mai bine de o săptămînă după ce a fost internat în Secția de Reanimare a spitalului raional. Potrivit ofițerului de presă a IP Soroca, Dina Fomin, bărbatul a ajuns la spital după ce a fost bătut de prietenii de pahar.

Incidentul ar fi avut loc la data de 10 octombrie, la domiciliul victimei de 46 de ani. Aceasta împreună cu doi consăteni de 31 și respectiv 32 de ani, ar fi consumat băuturi alcoolice. Într-un moment dat între ei s-a iscat un conflict, victima fiind maltratată. Bărbatul a fost internat în Secția de Reanimare, iar în dimineața zilei de 19 octombrie acesta a decedat.

Vizitatorii

We have 53 guests and no members online