Get Adobe Flash player

Ziua în care cei trei căușeneni vor fi înmormîntați va fi decretată drept Zi de doliu.

User Rating

Ziua în care cei trei căușeneni vor fi înmormîntați va fi decretată drept Zi de doliu. Inițiativa vine din partea autorităților locale care vor îndemna toate instituțiile de stat și agenții economici să coboare drapelele în bernă în această zi. Cei drept că nu se cunoaște încă data exacta cînd va avea loc evenimentul de comemorare. Totul depinde de momentul cînd cele șapte cadaver vor fi repatriate în țară. Între timp în seara zilei de 5 august ora 22.00 mai multe rude și apropiați a persoanelor care au avut de suferit în tragicul accident din regiunea Kaluga au plecat în Federația Rusă. Deplasarea a avut loc de la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de unde a fost organizat transport pentru cei care au hotărât să meargă în regim de urgență. Printre persoanele decedate este și o profesoară de la LT Alexei Mateevici din Căușeni.

Aceste secvente video au fost surprinse de camera de bord a unui automobil care mergea in spatele microbuzului plin cu moldoveni. “Opreste! Opreste, te rog!“Mercedesul, inmatriculat in Republica Moldova, apare in imagini. Soferul depaseste un camion, iar apoi reuseste sa ajunga inapoi pe banda sa. In doar cateva clipe, insa, Fordul brusc intra pe contrasens si loveste cu putere microbuzul, aruncandu-l de pe carosabil.

A scazut roada produselor cerealiere

User Rating

Plugarii mai săraci în acest an.Campania de recoltare agricolă de vară este în plină desfăşurare. Fermierii şi mecanizatorii din raionul Căușeni, au scos deja combinele în câmp şi au început recoltarea grîului de toamnă.

Din cauza secetei din acest an recolta de sgrîu este una foarte scăzută , avînt o medie pe raion de 2 tone 700 de kg la hectar, față de 3,5 tone cît a fost anul trecut. Primul lan de grîu a fost recoltat la data de unu iulie.Potrivit Direcției Agricultură și alimetație a raionului Căușeni pînă la ora actuală au fost recoltate cca 6 mii de hectare de grîne din totalul de 23 de mii 900 de ha.

O ÎNTÂLNIRE DE SUFLET CU VASILE ROMANCIUC

User Rating

Iubitorii de lectură, elevii și profesorii gimnaziului „Ion Creangă” din satul Țarigrad, raionul Drochia, au participat la o întâlnire de suflet cu marele scriitor Vasile Romanciuc.Eu sunt foarte fericită că la școala noastră a venit scriitorul Vasile Romanciuc - un scriitor cu un gust foarte bune. Din fiecare poezie a lui noi învățăm ceva interesant. Ar fi bine să vină de mai multe ori la noi. Noi învățăm din poeziile lui, din operele lui. Sunt foarte fericită, este plăcut să te întâlnești cu un așa scriitor renumit.

Vizitatorii

We have 66 guests and no members online