Get Adobe Flash player

O ÎNTÂLNIRE DE SUFLET CU VASILE ROMANCIUC

User Rating

Iubitorii de lectură, elevii și profesorii gimnaziului „Ion Creangă” din satul Țarigrad, raionul Drochia, au participat la o întâlnire de suflet cu marele scriitor Vasile Romanciuc.Eu sunt foarte fericită că la școala noastră a venit scriitorul Vasile Romanciuc - un scriitor cu un gust foarte bune. Din fiecare poezie a lui noi învățăm ceva interesant. Ar fi bine să vină de mai multe ori la noi. Noi învățăm din poeziile lui, din operele lui. Sunt foarte fericită, este plăcut să te întâlnești cu un așa scriitor renumit.

O fetiță de 14 ani a murit în spital

User Rating

Tragedie într-un sat din raionul Căușeni. O fetiță de 14 ani a murit în spital în urma unor complicații produse de pneuumonie.Totul s-a întîmplat la data de 9 martie după ce adolescenta împreună cu mama sa s-au adresat la Centrul de sănătate din sat cu simptome de răcială. Acolo potrivit medicilor starea copilei s-a acutizat, iar asistenții medicali au chemat ambulanța.După acordarea primului ajutor medical tînăra a fost transportată la spitalul raional și internată de urgență la reanimare, după cîteva ore acesta a decedat. Acum părinții și rudele copilei acuză surorile medicale din sat și medicii de pe ambulanță de moartea fetei.

Migratia afecteaza tot mai multi moldoveni

User Rating

Fiecare al cincilea copil din Moldova are un părinte plecat peste hotare, iar în cazul fiecărui al zecelea copil, ambii părinţi muncesc în străinătate.Potrivit Ministerului Muncii, migraţia este însoţită de o serie de riscuri pentru copii - abandonul şcolar, violenţa şi lipsa de afecţiune. De asemenea, unii dintre adolescenţi riscă să devină consumatori de alcool, droguri, ţigări, să întreţină relaţii sexuale timpurii ori să fie atraşi în cercuri de influenţă delincventă. Astfel în ultimii ani în vizorul echipelor multidisciplinare apar zeci de cazuri a familiilor în dificultate care suferă de pe urma migrației. Autorităţile recunosc faptul că fenomenul va fi combătut atunci când în ţară va exista stabilitate economică.

Injunghiat mortal de vecim

User Rating

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din satul Cotova, raionul Drochia a fost reținut de oamenii legii, după ce ar fi înjunghiat mortal un consătean. Dacă se găsește vinovat, acesta riscă ani grei de pușcărie. La data de 12 martie 2018, în jurul orei 06:00 dimineața în Serviciul de Gardă al IP Drochia a parvenit comunicare telefonică din satul Cotova precum că o persoană se află la primăria din sat cu un cuțit în mână. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă ce a constatat că în gospodăria proprie se afla decedat un cetățean în vârstă de 44 de ani, cu multiple leziuni sub formă de plagă tăiată.

Vizitatorii

We have 55 guests and no members online